Rabarberkaka i ett svep...
Barnen "mutades" med glass och sedan myste jag och maken på altanen igår kväll med lite "egen tid"...

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Du behöver:
200 gram rabarber
100 gram smör (eller margarin)
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulverGör så här:
Smält smöret i en kastrull och rör ner rabarbern. Låt rabarbern smälta nästan helt om du inte vill ha stora bitar. Ta kastrullen från värmen och rör i socker, vaniljsocker och äggen.
Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner det i smeten. Du behöver inte vispa. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Klar att servera med en klick glass, vaniljkesella eller vaniljvisp!
Slog på datorn för att hitta något att göra med några rabarberstjälkar jag hade över. Nu står kakan i ugnen! Mumsigt!!!
Mvh
Viktoria