Rabarberkaka i ett svep...

Bak & Mat / Permalink / 5
Nu är det säsong för rabarber och jag har inga egna men var en sväng hos grannen och fick en bunt. Jag gillar rabarberpaj men ibland kan det bli lite för mycket av det goda och då brukar jag istället slänga ihop en rabarberkaka. Ett recept som hängt med i många år och som är superlätt att göra. Allt rörs nämligen ihop i kastrullen och behöver inte ens vispas!

Barnen "mutades" med glass och sedan myste jag och maken på altanen igår kväll med lite "egen tid"...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Du behöver:

200 gram rabarber               

100 gram smör (eller margarin)

2,5 dl strösocker                   

1 tsk vaniljsocker                 

3 st ägg         

3 dl vetemjöl  

1 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och rör ner rabarbern. Låt rabarbern smälta nästan helt om du inte vill ha stora bitar. Ta kastrullen från värmen och rör i socker, vaniljsocker och äggen.

Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner det i smeten. Du behöver inte vispa. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Klar att servera med en klick glass, vaniljkesella eller vaniljvisp!

#1 - - Viktoria:

Slog på datorn för att hitta något att göra med några rabarberstjälkar jag hade över. Nu står kakan i ugnen! Mumsigt!!!

Mvh

Viktoria

#2 - - Karin på Ellas Inspiration:

Viktoria: Så kul! Hoppas att du blir nöjd!

#3 - - Emblem:

Rabarberkaka har jag aldrig hört talas om förut. Detta recept ska helt klart testas! :)

#4 - - Emblem:

Har du glömt att skriva vilken temp ungen ska vara på eller ser jag det bara inte? :O

#5 - - Johanna:

Gjorde kakan igår på en bjudning. Den blev väldigt omtyckt. Hoppas det är okej att jag lägger receptet på min blogg. Länkar till dig. Visste inte vilken temperatur det ska vara, men satte in min i 200 grader. Vänligen Johanna

Till top