En riktigt söt avslutning!
Igår blev det en riktigt söt avslutning. Vi brukar alltid fika efter skolavslutningen och dagen till ära hade jag och barnen gjort en riktigt mumsig kaka, nämligen en kladdkaka med daimgrädde. Receptet kommer från boken "Fler Kladdkakor" av Mia Öhrn. Ta gärna en titt i Mias mysiga blogg där hon bjuder på både smarriga recept och vackra bilder! Klicka här!
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Kladdkaka
200g smör
200g mörk choklad (barnen valde ljus istället så den blev nästan lite "kola-aktig" i smaken)
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Daimgrädde
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk florsocker
2 dubbelförpackningar daim
Smörj en rund bakform med löstagbar kant cirka 22 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna.Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner i chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.
Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden. Bred grädden över kakan och dekorera med krossad daim.
Åh vad gott det såg ut! Det blir till att testa det receptet framöver.
kram Annika