Formex: Rundvandring med bloggarna...

/ Permalink / 3

Då var jag tillbaks igen och ni kanske såg att jag lyckades hålla er lite uppdaterade under tiden via telefonen. Efter några otroligt roliga och spännande dagar på Formex i Stockholm är jag nu fylld med inspiration. Så mycket snygg inredning man sett och dessutom träffade jag några "bloggkollegor" på mässan. Henrick hade nämligen satt ihop en rundvandring på mässan där vi fick möjlighet att träffa några av Sveriges mest spännande formgivare och företag. Här kommer en redogörelse från den dagen. Ni ser även ett litet kollage med fler bilder från nedanstående utställare om ni klickar här.

Mihn Inredning startades för 5 år sedan av Minh Du Alneng som kommer från Vietnamn. Hon ville ge en annan bild av landet än den vi svenskar kanske är vana vid och samtidigt ge något tillbaks till hennes hembygd. Sortiment består till stor del av detaljer som lampor och kuddar gjorda i siden med känsla för de små unika detaljerna. Allt tillverkas av ett tjugotal familjeföretag i Vietnamn som Mihn själv valt ut. Jag passade även på att besöka hennes butik på Kåkbrinken 11 i Gamla stan och den får ni inte missa.



Henrick är själv en av grundarna till MIKMAK och hans kollega Bella Håkansson passade på att presentera formgivaren Karin Enbergs och hennes nya kollektion YaYa. Sidenkuddar handtryckta med inspiration från afrikanska mönster och en fläkt av kurbits. Förhoppningsvis får vi ta del av fler detaljer med detta underbara mönster. MIKMAK tillverkar även ljuvliga doftljus och vi fick även se prov på deras nya satsning där de laminerar Indisk dupion siden på en bricka av björkfanér.



Oddbirds är ett gäng härligt kreativa tjejer, Anna, Camilla, Jenny och Charlotte som slog igenom med dunder och brak för ett år sedan på Formex. Två av grundarna har en bakgrund som florister och tillsammans med sina övriga kollegor drivs de av längtan efter skapande och sitt intresse för helheten i hemmet genom återbruk. Gamla vykort blir till motiv på kuddar och keramik återanvänds i ny form.  De har valt återvinning som en del av sitt signum och det finns även små kit för den som vill pyssla på egen hand... I höst kan du även se deras samarbete hos Hemtex.



Hos Sagaform bjöds det på en spännande dragning av VD:n Johan Linde. Han berättade om sin syn att dagens diskbänk är att ses som en catwalk. intressant liknelse. Vi fick ta del av några av nyheterna och det var både en fläkt av 50-tal och julkänslor. Bl.a. var flera av bloggarna överens om att den nya skålen "Jul" kommer att bli en storsäljare i vinter...



Hos Himla bjöds vi på snygg textil i mustiga färger och höstens tema förmedlar en känsla av nordisk mystik avslöjade Annica Högström, creative director. Fredric Ankarcrona, VD, berättade att företagets filosofi är att man ska kunna förändra sitt hem med enkla medel och man vill inspirera till skapade hos kunderna. Jag som är förtjust i dukningar kikade ju självklart lite extra på porslin och textil för det dukade bordet och hittade både ljusa toner och murriga färger.



"Dare to be sqaure" eller "Våga vara fyrkantig" är Cult designs vision som de förmedlar med ett leende på läpparna och visst hittar vi nästan numera Cult i var mans hem. Cult Design är lite av en protest mot slit & släng berättade en av grundarna Magnus Tyrén och de vill att produkterna ska leva kvar men förnyas med enkla medel. Bland höstens nya mönsterteman såg vi serien Vintage som hämtat inspiration från 50-talet och med en ställning som för tankarna till den klassiska String-hyllan. Dessutom fick vi ta del av riktigt söta Minimonster i form av både lampor, gosedjur och nappburkar.



Hos danska Rice var det som alltid mycket färg och mönster.  Sedan starten för 10 år sedan har man engagerat sig för rättvis handel och just nu driver man ett projekt med att starta upp en egen Rice skola i Myanmar. Bland alla färgglada produkter fanns roliga speglar och kul detaljer till köket. Dessutom såg jag mycket textil i form av lappteknik bland nyheterna. Men mer kommer, håll utkik efter fler bilder och rapporter från mina dagar på Formex...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

#1 - - Åse - Interiörguiden:

Vilket fantastiskt bra inlägg, en bra ersättning eftersom jag inte har haft möjligheten att se mässan själv i år!

#2 - - Minh Du - MINH Inredningsblogg:

Hej Karin! Det var kul att ha besök av er alla i min monter. Tyvärr blev det en hemsk mässa för mig, som du vet en del om redan. Det kommer snart en rapport om alla hemskheter på min blogg.



Tack i alla fall för det fina inlägget! Hoppas vi ses igen snart!

#3 - - Proforma - Irene:

Bra sammanställning, många bilder! :) Tänk om jag ändå varit där...

Kram

Till top